17.9 C
София
четвъртък, май 2, 2024
НачалоБългари в чужбинаАлександър Везенков: Няма нужда да говорим за баскетбол

Александър Везенков: Няма нужда да говорим за баскетбол

Това, което се случи в Гърция, е неописуема трагедия, сподели крилото на Олимпиакос

Александър Везенков се представи отлично при победата на своя Олимпиакос над Колосос Родос с 80:79 в мач от гръцкия елит. Крилото наниза 33 точки в срещата, допълнени от 7 борби и 4 асистенции, но след края й не бе в настроение да говори за баскетбол.

„Не мога да говоря за баскетбол, знам, че ще омаловажа усилията на Колосос, но това, което се случи в Гърция, е неописуема трагедия. Баскетболът остава на заден план. Шокиран съм, надявам се, че това ще бъде последното нещо, което ще бъде допуснато от компетентните органи и държавата. Който и да е отговорен, нека види какво се е случило, защото няма нужда от думи, когато си заминават животи“, сподели Александър Везенков по повод влаковата катастрофа в Гърция, отнела живота на 57 души по-рано тази седмица.

„Колосос изигра страхотен мач, нека продължим напред. Имаме двубой във вторник и в четвъртък. Това е клише и животът продължава, но се надявам, че ще бъде направено това, което трябва и повече няма да се допускат подобни неща“, добави българинът.

„Мога да кажа, че не играхме добре. В последните няколко дни не играем добре. Във вторник ни предстои среща с един от най-добрите отбори в Европа – Барселона, но мисля, че няма нужда да говорим за баскетбол. Нека тези, които загубиха живота си, да почиват в мир. Кураж на семействата им“, завърши крилото на Олимпиакос.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани